Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Προκαθορισμένη Είσοδος και Έξοδος

Πληροφορίες σχετικά με το stdin και το stdout μπορείτε να βρείτε στις ακόλουθες πηγές:

  • Βιβλίο Sedgwick και Wayne, κεφάλαιο 1.5.
  • Στο λήμμα της Wikipedia για τις προκαθορισμένες ροές Εισόδου/Εξόδου (Standard streams).
  • Στο βιβλίο των Kernighan και Pike "The Unix Programming Environment" (πρόκειται για βιβλίο αναφοράς σε θέματα προγραμματισμού σε περιβάλλοντα UNIX).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tha ithela na rotiso an mporoume na exoume kapoia paratasi gia tin ergastiriaki askisi 2. Mas dosate prothesmia mono 1 evdomada. Mporei na ginei kati?

Akomi tha ithela na rotiso, epidi simera stin dialeksi anaferate kapoia pragmata pou ylopoiounte mono se perivallon unix, mporo diladi ta programmata kai tis askiseis pou exoume na tis trexo se perivallon unix anti sto eclipse?

Unknown είπε...

Το πρόγραμμα αυτό αναμένει δεδομένα εισόδου από την προκαθορισμένη είσοδο (StdIn). Όταν τρέξουμε το πρόγραμμα από την γραμμή εντολών (command line) του Unix/Linux, είναι πολύ εύκολο να συνδέσουμε την προκαθορισμένη είσοδο με ένα άλλο αρχείο (το foo, στο παράδειγμα πιό πάνω), χρησιμοποιώντας το σύμβολο του redirection "<" (βλ. τις σχετικές παραπομπές για StdIn/StdOut). Στο Eclipe δεν είναι εύκολο να γίνει αυτή η διασύνδεση της προκαθορισμένης εισόδου ενός προγράμματος με κάποιο αρχείο - πρέπει να περάσουμε το όνομα του αρχείου σαν παράμετρο εισόδου στο πρόγραμμα Java.

Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου: αναμένεται ότι μπορείτε να μεταφράσετε/εκτελέσετε προγράμματα Java είτε μέσω του Eclipse είτε απευθείας από το κέλυφος (shell) του λειτουργικού σας συστήματος (Unix, Linux, ή Windows). Στη δεύτερη περίπτωση, μπορείτε π.χ. να χρησιμοποιείσετε έναν συντάκτη όπως ο Emacs για να γράψετε τα προγράμματά σας.

Θα σας δοθεί παράταση ολίγων ημερών για την παράδοση της άσκησης. Φροντίστε να έχετε προχωρήσει με την υλοποίησή σας ώστε στο επόμενο εργαστήριο να μπορείτε να επιλύσετε τυχόν απορίες σας.